Resultaten voor voorwaarden om een huis te kopen

voorwaarden om een huis te kopen
Van plan een huis te kopen? Met deze tips spaart u flink wat kosten uit De Morgen. Deel dit artikel. Loading.
Voor u uitgelegd. Van plan een huis te kopen? Met deze tips spaart u flink wat kosten uit. De geïntegreerde woonbonus geeft recht op een jaarlijkse belastingvermindering van 40% Beeld ANP XTRA. Een woning kopen én besparen: op het eerste gezicht lijkt het tegenstrijdig. Toch is het mogelijk om kosten uit te sparen als u een woning koopt. Met deze checklist haalt u het onderste uit de kan.
Een eigen huis kopen, wat komt daar allemaal bij kijken.
Zoeken naar een huis. Benieuwd naar de woningmarkt Budget bepalen Wel of geen makelaar. Advies over waardebepaling Informatie over onderzoeksplicht Tips voor goed onderhandelen. Regelen voor de koop. Financiering regelen Een koopcontract voorbeeld. Onze diensten bij het kopen van een huis. Deel dit artikel via. Heb je ons nodig? We helpen je graag. Neem contact op. Word lid voor 2950, per jaar. Word nu lid. Calcasa waarde indicatie huis. Collectieve Inkoop Energie. Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Eigen Huis Verzekeringsservice. Eigen Huis Schilderservice. Isoleren met ledenkorting. Starters op woningmarkt. Van gas los. Wat doen wij.
Behoud ik mijn woonbonus bij een pandwissel? Huysman Bouw.
Je hebt al een woning waar je een hypothecaire lening voor aanging, maar wil die verkopen om een ander huis te kopen. Dan is het slim om na te denken over een hypotheekruil. Bij een pandwissel of hypotheekruil vermijd je de extra kosten van een nieuwe lening. Je laat namelijk je oorspronkelijke lening overzetten naar je nieuwe eigendom. Op die manier hoef je geen rekening te houden met dossierkosten, hogere premies voor je schuldsaldoverzekering, aktekosten, een wederbeleggingsvergoeding of extra registratiekosten. De registratierechten bij een pandwissel komen op exact 75. Een hypotheekruil heeft nu ook een bijkomend voordeel: het heeft geen effect op je woonbonus. Neem wel even contact op met je bank om te informeren of een pandruil in jouw specifieke geval een optie is. Een woning die je verkoopt moet altijd vrij en onbelast zijn. Het is dus uiterst belangrijk dat de akte van verkoop en de akte van aankoop op dezelfde dag gebeuren. Anders schrap je gewoon een hypotheek om een nieuwe aan te gaan en betaal je de bijhorende kosten. Interesse of een vraag? Wat gebeurt er met mijn woonbonus in het geval van een hypotheekruil?
Huis kopen in coronacrisis Consumentenbond. icon-menu. logo. logo_footer. preds. symbol-afrader. symbol-bestekoop. symbol-besteuittest.
Meer mensen raken werkloos en de vraag naar woningen gaat dan omlaag. De hypotheekrente is nog altijd laag, maar wel aan het stijgen als gevolg van de crisis. Volgens de Hypotheekshop liggen de verschillende hypotheekrentes 5, 10, 20 en 30 jaar inmiddels zo'n' 007%, hoger. Dit is de grootste stijging sinds oktober 2011. Hoe hoger de rente, hoe lager het bedrag kan je kan lenen voor de aankoop van je huis. Zie je nu een leuke woning te koop staan? Je bent vast nog steeds niet de enige, maar er is wel minder concurrentie dan enkele maanden terug. Je onderhandelingspositie is hierdoor beter. Misschien kun je nu de vraagprijs bieden in plaats van een bedrag ver daarboven. Wij raden starters aan goed op te letten en toe te slaan als dat kan. Uiteraard gelden er overheidsmaatregelen die iedereen moet naleven. Zo mag je een woning met maximaal 2 personen bezichtigen en alleen als je niet verkouden bent. Een woning kopen vraagt normaal om veel persoonljk contact met onder andere de verkoopmakelaar of verkoper, makelaar, taxateur en notaris.
Sociale woning kopen Alleenstaande Ouders.
Contact met lotgenoten. Meer voor minder. Besparen op vervoer. Huurwaarborg en huurwaarborglening. Sociale woning kopen. Vind een school. Participeren op school. Werk en gezin combineren. Welkom alleenstaande ouder. Deze website is voor iedereen die alleen instaat voor de opvoeding van de kinderen. Je vindt hier heel wat nuttige informatie die het dagelijkse leven makkelijker maakt. Sociale woning kopen. Kopen van een sociale woning of bouwgrond. Een sociale woning of bouwgrond kopen in Vlaanderen. Om een sociale koopwoning of sociale kavel of bouwgrond te kunnen kopen, moet je je kandidaat stellen bij een sociale huisvestingsmaatschappij via de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen VMSW. Je moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen om een sociale woning te kunnen kopen.
Eerste huis kopen. Bereken je startershypotheek ING Hypotheken.
Eerste huis kopen. Bereken je startershypotheek ING Hypotheken.
Als alleenstaande een huis kopen?: NN.
Dit mag niet meer zijn dan 100% van de waarde van de woning. Dit betekent dat je eigen geld nodig hebt om bijkomende kosten zoals kosten koper te financieren. Benieuwd hoeveel jij kunt lenen? De rekentool laat zien wat je mogelijkheden zijn én wat je maandlasten worden. Hypotheek alleenstaande starter. Single starter en op zoek naar een koopwoning? Een hypotheek op basis van één salaris lijkt een uitdaging. Toch zijn er voldoende mogelijkheden om je eerste huis te kopen. Bereken wat je maximaal kunt lenen en bedenk ook wat je per maand kwijt wilt zijn aan je hypotheek. Ga vervolgens op zoek naar een woning binnen dit budget. Dat vrijstaande droomhuis aan het water moet misschien nog even wachten, maar er zijn genoeg leuke mogelijkheden binnen ieder budget. Extra financiering nodig? Kijk eens of je gemeente een starterslening aanbiedt. Dit kan oplopen tot 50.000 euro. Een andere optie kan bijvoorbeeld een schenking van je ouders zijn. Huis kopen na scheiding. Een scheiding is vaak al lastig genoeg. Je wilt dan waarschijnlijk ook zo snel mogelijk alles geregeld hebben.
Je eerste huis kopen in 7 stappen Argenta. Argenta. Argenta. Argenta Homepage.
Nadat jullie het compromis hebben ondertekend, heb je maximum vier maanden waarbinnen de akte moet worden verleden, wat wil zeggen dat jullie bij een notaris de akte zullen overlopen en ondertekenen. Contacteer je notaris en geef de overeengekomen datum waarop de akte zal worden ondertekend door aan je bank. Die bezorgt alle nodige info rechtstreeks aan de notaris en schrijft ook het geld voor de woning over voordat de akte wordt verleden. Na het ondertekenen zal je ook de sleutels van het huis in ontvangst mogen nemen en ben je officieel eigenaar van je eigen woning! Hypothecaire lening van Argenta. Een woning kopen of bouwen? Ontdek de hypothecaire lening van Argenta. Een woonkrediet op maat van jouw droomwoning. Ontdek de hypothecaire lening van Argenta. Kredietvorm: hypothecair krediet met onroerende bestemming met zekerheid. Ben je van plan een huis of appartement te kopen? Neem gerust contact op met een Argenta-kantoor bij jou in de buurt. We geven je graag advies. Checklist: ik verhuis! Gemeenschappelijke rekening openen: waar moet je aan denken? 5 redenen waarom je als huurder een brandverzekering nodig hebt. Werken bij Argenta. Stap in 1-2-3 helemaal over naar Argenta. Blij om jouw bank te mogen zijn.
Je huis of appartement kopen met een hypotheek: wat moet je hierover weten?
Door het JKP-systeem kun je heel gemakkelijk verschillende hypotheekaanbieders gaan vergelijken. Het is dus belangrijk om te weten dat een laag interestpercentage op je hypotheek niet noodzakelijk wil zeggen dat je voordeliger af bent. Vergelijk dus grondig alle JKPs van de verschillende aanbieders. We raden ook zeker aan om eens bij je eigen bank na te vragen of ze een hypotheek aanbieden. Meestal geven ze korting als je reeds leningen, rekeningen, beleggingen of dergelijke hebt afgesloten bij hen. Als je een hypotheek afsluit, kun je meestal kiezen uit twee verschillende rentevoeten: een vaste en een variabele rentevoet. Bij een vaste rentevoet blijft de rente gedurende de volledige looptijd van de lening gelijk. Het spreekt dus voor zich dat als je een hypotheek afsluit met een op dat moment lage rentevoet, je hieruit een mooi voordeel kunt halen. Bij een variabele rentevoet hangt de rente af van de markt. Je kunt kiezen uit verschillende variabele formules, dus je kiest zelf hoe groot de impact zal zijn voor jou. Het is bij een variabele rentevoet niet zo dat een aanbieder mag vragen wat hij wil.

Contacteer ons