Resultaten voor wat te doen als je een huis wilt kopen

wat te doen als je een huis wilt kopen
Een woning kopen Vlaanderen.be.
Om de koop van uw huis te financieren zult u waarschijnlijk een hypothecaire lening moeten aangaan. Er zijn verschillende instanties die leningen aanbieden. Een kredietbemiddelaar kan u helpen bij het vinden van het voordeligste tarief. Informeer ook of u in aanmerking komt voor een sociale lening. Maar wist u ook dat u bij de Vlaamse overheid een gratis verzekering kunt afsluiten die u helpt uw lening af te lossen als u onvrijwillig werkloos wordt? Een sociale of goedkope lening afsluiten. Afhankelijk van uw situatie en inkomen kunt u bij verschillende instanties terecht voor een sociale of goedkope lening. Verzekering gewaarborgd wonen. Als u een woonlening hebt lopen en plots onvrijwillig werkloos of arbeidsongeschikt wordt, dan kunt u in de problemen komen om uw lening af te lossen. De verzekering gewaarborgd wonen helpt u dan tijdelijk om uw lening af te betalen. U kunt deze verzekering gratis afsluiten. Een beperkt budget? Ook met een beperkt budget is het mogelijk om een eigen woning te kopen.
Een woning kopen Notaris.nl.
Huis kopen met partner. Woning met erfpacht. Koopcontract en overdracht. Koopcontract en overdracht. Je regelt het bij de notaris. Stichting en vereniging. Zoek een notaris. Bij u in de buurt. Is er een testament? Navragen bij het Centraal Testamentenregister. 0900 346 9393. 080, per minuut. Een klacht indienen. Wat te doen als u niet tevreden bent?
Je eerste huis kopen? Hier zijn 5 tips Funda.
Alles wat je moet weten voor het kopen van je eerste huis. Voor eenieder die zn eerste huis gaat kopen, klinken termen als hypotheek, rente, aflossen en verbouwingskosten vreemd in de oren. Je komt immers net kijken op de huizenmarkt. Wees niet bang, binnen de kortste keren ken je de markt als je eigen broekzak. Deze 5 tips helpen je een eind op weg. Huis kopen iets voor jou? Klinkt voor de hand liggend, maar toch. Zeggen dat je een huis wilt kopen is één, het daadwerkelijk doen is iets anders. Het is handig om goed na te denken of je nu al wilt kopen of dat het beter is om nog even te wachten.
Ander huis kopen. Eerst huidige verkopen en dan huren? Spaargids.be forum.
centiempje schreef: Bovendien heb je dus minder geld om een ander huis te kopen als je een overbruggingskrediet neemt aangezien ze maar 80% willen lenen betaal je maandelijks 2x een lening af, wat hier nauwelijks te doen zou zijn.; Klopt niet, want een overbrugging los je pas af bij de verkoop van je woning. Tenminste het kapitaal, je kan eventueel wel opteren om de interest maandelijks af te betalen is dan iets minder dan alles samen op eindvervaldag, maar dat is van een andere ordegrootte. Dat van die makelaar is zeker geen garantie, maar je hebt natuurlijk wel meer reclame. Bovendien ken ik een makelaar die een overeenkomst wilt sluiten voor bv 2-3 maanden, niet verkocht, dan gaat het terug naar de notaris alleen.
Huis kopen Verbouwkosten.
Overleg met je partner of anderen of je verder wilt gaan met de woning bv tweede bezichtiging/ bod doen. Moeilijk risico te beoordelen. Een van de meest gehoorde bezwaren van mensen die de totale kosten van een huis willen bepalen met dit systeem is dat ze Een post niet in kunnen schatten omdat Dit begrijp ik helemaal maar vind ik onjuist. Die mensen nemen soms wel de gok om een huis met dat risico te kopen maar durven geen grondige analyse te maken van het feitelijke probleem of het noemen/ uitzoeken/ offerte aanvragen van een werkzaamheid die bijvoorbeeld een aannemer moet uitvoeren. Je zal begrijpen dat ik dat niet slim en te risicovol vindt. Wat doe je dan als je iets moeilijks hebt bv scheuren in de gevel/ grondwater in de kruipruimte/ houtworm in de dak constructie/ slechte kozijnen / geruchten over wijzigende bestemmingsplannen om het huis heen etc?
Stappenplan eerste huis kopen Obvion Hypotheken.
Bepaal wat voor jou de absolute grens is die je wilt en kunt betalen om het huis te kopen. Weet wat de waarde van het huis is dit kun je opvragen bij Kadaster of via makelaar. Stel de bouwkundige staat van het huis vast. Kun je zo intrekken in het huis of moet je nog veel klussen? Geef een realistisch bod, niet te laag. Een bod doen. Heb je een huis gevonden waarin je jezelf ziet wonen? Dat aan je wensen voldoet? En binnen jouw budget past? Dan is het tijd om een bod doen. Dit kun je zelf doen. Let zeker ook op de juridische gevolgen die het uitbrengen van een bod heeft. Maar je kunt er ook voor kiezen om een aankoop makelaar in te schakelen. Hij helpt je dan bij het uitbrengen van een bod en vertelt jou wat de gevolgen zijn. Ben je het met de verkoper eens over de prijs? Laat dan een koopcontract opstellen met hierin eventueel ontbindende voorwaarden. Als het koopcontract is getekend, dan is de koop gesloten.
Oud huis kopen waar op letten? Livios.
Verbouwen of renoveren. Oud huis kopen waar op letten? bookmark_border Bewaar artikel. Waar moet ik op letten als ik een oud huis koop? Ik heb een oud huis op het oog waar zo te zien nogal wat aan moet gebeuren. Zijn er zaken waar je speciaal op moet letten, of die een leek zoals ik makkelijk kunnen ontgaan? Wilt u zo vriendelijk zijn om mij het antwoord terug te mailen?
4. Als je samen een huis wil kopen, kan je beter trouwen Het Nieuwsblad.
Geef een zoekterm in. Als je samen een huis wil kopen, kan je beter trouwen. 13/06/2009 om 0000: Print Corrigeer. Trouwen om samen een huis te kopen, heeft geen zin. Er bestaan ook heel wat andere oplossingen om de aankoop van de gezinswoning in goede banen te leiden.
10 dingen om na te kijken voor je een woning koopt Hebbes Zimmo.
Sta je dus op punt een huis te kopen, dan vraag je best het bouwkundig keuringsrapport op. Of uiteraard kan je, nog voor de verkoop besloten is, zelf een bouwkundige keuring laten uitvoeren. Zo weet je meteen waar de mogelijke mankementen liggen van de woning en een eventuele kostenberekening van herstellingswerken berekenen. Ergens wonen met een prachtig uitzicht over de gemeente? Maar als de gemeente na enkele maanden start met de bouw van een groot appartementsgebouw aan de horizon, baal je misschien erg hard. Je kan dus best informeren bij de gemeente in kwestie of er sprake is van de bouw van appartementsgebouwen of de wijziging van diverse percelen. Hetzelfde verhaal bij wegenwerken. Heb je ergens een huis gekocht, blijkt dat je straat het komende jaar wordt opengebroken omdat de leidingen worden vervangen. Daar kan je uiteraard niets aan doen en het is ook niet nodig om daardoor je deal af te blazen, maar je wil het uiteraard op voorhand weten. Ook daarvoor pols je best bij de gemeente op bij wegen verkeer. Wat betreft milieu kan je bijvoorbeeld zeker nagaan of je woning niet in overstromingsgevoelig gebied ligt.
Jullie gaan samen een huis kopen. Wat moet je allemaal regelen?
Móet je eigenlijk getrouwd zijn om een huis samen te kunnen kopen? Kan huisje, boompje, beestje wel zonder ring om je vinger? In het kort: ja. Maar als je wilt dat je zaken in het geval van onverwachte gebeurtenissen goed geregeld zijn, moet je daar wel wat voor doen.

Contacteer ons